Kurser

Välkommen på kurs hos Åhus Hundcenter!

Här hos oss på Åhus Hundcenter erbjuder vi ett stort urval av kurser och vår målsättning är att ha något för alla – oavsett om du har en sällskapshund eller en brukshund av något slag!

Precis som namnet Åhus Hundcenter antyder så är vår största önskan att vi ska vara ett center för dig som sysslar med någon form av hundsport tillsammans med din fyrbente vän! Idag finns det otroligt många olika grenar inom hundsporten och till det en hel rad med viktiga uppdrag för våra hundar till exempel inom jakten för att inte tala om alla dessa fantastiska arbetande hundar inom exempelvis polis eller militär.

Vi försöker kontinuerligt att utveckla vårt kursutbud genom att knyta nya duktiga instruktörer till oss eller genom att utbilda våra egna instruktörer här på Åhus Hundcenter.

Oavsett vilken kurs du väljer att gå här hos oss så kan du alltid känna dig trygg med att våra instruktörer har en gedigen kunskap, erfarenhet och utbildning med sig i bagaget!

Hittar du ingen kurs som passar dig, saknar din favoritinstruktör, är du instruktör men saknar plats att vara på – eller kommer på något annat som du tycker kunde vara kul att pyssla med här på Åhus Hundcenter så tveka inte! Hör av dig till oss! Vi tar tacksamt emot tips så att vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa Sveriges bästa hundcenter tillsammans! De bästa tipsen som leder till en ny kurs eller något annat trevligt belönas, så tveka inte att höra av dig!

Våra kurser håller vi oftast i direkt anslutning till Åhus Hundcenter, alltså på vårt område eller i vår fantastiska träningshall som är en 800 kvm stor uppvärmd hall specialbyggd för att passa just hundsport av olika sorter! Det finns naturligtvis också goda möjligheter för parkering i skugga och dessutom toalett och pentry för alla våra kursdeltagare.

PS. För den som vill “smygträna” lite utan regn och rusk går det alltid att hyra in sig för en billig peng i träningshallen de tider när vi inte har annat bokat. Läs mer på sidan om arenan som ni hittar här under Åhus Hundarena

För anmälan eller andra frågor är det bara att slå oss en signal på 0708-61 22 89 eller maila på info@ahushundcenter.se !

KURSUTBUD UNDER 2019/2020

Valpkurs – startas löpande under 2019/2020

För dig som precis fått hem din valp, oavsett om du har haft hund tidigare eller inte, eftersom kursen anpassas efter er som går kursen. Här går vi igenom grunderna kring uppfostran av valpar men tränar också på lite enklare kommandon som sitt och ligg. Dessutom blir det en del passivitetsträning och hantering eftersom det är en viktig del när det kommer till goda relationer.

Den första tiden är viktig att ta tillvara på med din valp, på den här kursen jobbar vi med att valpen och föraren ska få en god kontakt och en god relation som bygger på tillit mellan hund och förare!

I teoridelen ingår förutom teorin till de moment vi kör under kursen, bland annat lektioner om ledarskap, hundens signaler och kroppsspråk, lagstiftning och aktiveringstips.

Den här kursen lämpar sig för valpar från 12 veckor och uppåt.

Eftersom efterfrågan är så stor på valpkursen startar vi en ny valpkurs i direkt anslutning till att den föregående avslutas.

Tid:

Plats: Åhus Hundcenter, antingen inne i träningshallen eller utomhus när vädret tillåter

Instruktör: Caroline Eklund 

Kostnad: 1650 kr inklusive moms

 

Allmänlydnad – startas löpande under 2019/2020

Kursen är för dig som har gått valpkurs hos oss eller motsvarande och har en unghund. Här lägger vi grunden till gott samarbete och arbetar bland annat med moment som fritt följ, stadga, inkallning, stanna kvar, kontakt, linförighet, hantering och passivitetsträning. Kursen anpassas efter deltagarna men fokus ligger på ett gott samarbete mellan hund och förare, med andra ord blir koppel förhållandevis snabbt en onödig detalj.

I den här kursen jobbar vi fortfarande med relationen och samarbetet mellan hund och förare fast vi ställer lite högre krav på hundarna. Vi kommer att träna stanna kvar, inkallning & hundmöten mm.

I teoridelen ingår förutom teorin till de moment vi kör under kursen, bland annat lektioner om ledarskap, hundens signaler och kroppsspråk, lagstiftning och aktiveringstips.

Den här kursen lämpar sig för unghundar från ca sex månader och uppåt.

Eftersom efterfrågan är så stor på våra kurser startar vi en ny allmänlydnadskurs i direkt anslutning till att den föregående avslutas.

Tid:

Plats: Åhus Hundcenter och inomhus i Åhus Hundarena om vädret är sämre

Instruktör: Caroline Eklund

Kostnad: 1650 kr inklusive moms

 

Agility (Kommer senare i höst/vinter)

Det här är banhoppning för hundar och i vår nybörjarkurs får du lära dig grunderna i denna fantastiska sport som verkligen utvecklar gemenskapen mellan hund och förare till att bli ett riktigt team!

Kursens mål är att man ska lära sig grunderna inom agility som till exempel inlärning av hinder, enklare hinderkombinationer, motivation och belöning men också grundläggande handling och framåtsändande.

Agilitytävlingar går ut på att så fort som möjligt ta sig igenom hinderbanan med så få fel som möjligt. Den hunden som har gjort minst fel och har snabbast tid vinner. Det finns två olika klasser – hoppklasser som görs utan bord, balansbom, gungbräda och A-hinder – och agilityklass där alla hinder kan vara med. Banan ritas av domarna och ser olika ut från gång till gång.

Kursen passar för hundar från ca 1 års ålder.