Pensionat

 

Välkommen till vårt pensionat i Åhus nära fält, skog och hav!

Vår anläggning ligger precis vid infarten till Åhus, strax efter Horna, och ett stenkast från Kristianstad.

Våra hundar bor på olika avdelningar med tillgång till soffor, fåtöljer och mjuka mattor eller bäddar som tvättas kontinuerligt. Man kan bo ensam eller tillsammans med en gammal eller ny kompis, eftersom vissa uppskattar att deras hund får umgås med andra hundar. Har man ingen kompis med sig kan vi hjälpa till att etablera en ny vänskap med någon av de andra pensionatshundarna eller någon av dagishundarna som också gärna vill ha lite sällskap.

Vi är noga med att sätta varje hunds säkerhet först och ni kan känna er fullt trygga när ni lämnar era ”pälsklingar” hos oss. Det finns alltid någon på plats som tittar till er hund, dygnet runt och vi planerar även för videoövervakning.

Två gånger om dagen går vi på långpromenad med de hundar som vill, kan eller orkar med det. Det brukar bli promenader i skogen bakom vår anläggning, en sväng till stranden eller så går vi en tur i byn – allt för att hundarna ska få lite omväxling. Under de tider på året när vi inte stör i naturens barnkammare, får ibland hundarna springa fritt under kontrollerade former för att busa med en kompis eller bara njuta av att få lukta på något så länge de själva vill. Vilket ju ibland kan bli en stund…

För de hundar som av någon anledning inte följer med på promenaden finns det andra alternativ som kortare rastningsrundor eller så får de busa tillsammans med en kompis i någon av våra rastgårdar.

Under varma sommardagar brukar vi gå ner till hundbadet för att de som vill ska få plaska lite i vattenbrynet, kanske gräva en grop på stranden, ta sig en simtur eller bara ligga i skuggan och knapra på en nyfunnen pinne.

Vi är fyra stycken som arbetar på pensionatet och ibland tar vi även in praktikanter som får ta del av arbetet här på Åhus Hundcenter.

Alla hundar som är hos oss måste vara vaccinerad mot valpsjuka, parvo, hepatit och kennelhosta innan den börjar här. För allas trygghet vill vi också se ett vaccinationsintyg och ett försäkringsbrev när hunden kommer till oss.

Vi har öppet 6.00 – 22:00.

Vi har julstängt 2023 för Dagis & Pensionat 23-26 December och den 22 December har vi öppet som vanligt men stänger 18.00. Dagis & Pensionat öppnar som vanligt igen den 27 December 06.00.

Prislista för pensionatet

Övernattning

Pensionat

Helg 1200:- (Fredag – Söndag) Hämtas innan 22.00 annars ett dygn till

1 V 2600:- (Måndag-Söndag)

2 V 5000:-

Extra dygn utöver veckan + enskilda dygn 400:-/dygn

50% på hund nummer 2

—————————————————————————— Övernattning

Strödygn HELG 600:-/dygn

Strödygn Storhelg 850:-/dygn

——————————————————————————————–